Comparați titlul proprietăților

Comparare
Puteți compara doar 4 proprietăți, oricare proprietate adăugată nouă o va înlocui pe prima din comparație.

Întrebări frecvente

Întrebări frecvente

Care este diferența dintre un agent imobiliar și un broker imobiliar?

Majoritatea statelor cer ca profesioniștii din domeniul vânzărilor imobiliare să fie autorizați de stat, astfel încât să poată exista o forma de control a educației si a standardelor profesionale, dar și pentru a avea o autoritate centrală pentru a rezolva problemele consumatorilor.

Terminologia utilizată pentru identificarea profesioniștilor în domeniul imobiliar variază puțin de la stat la stat. În general, brokerii trebuie să aibă mai multă educație și experiență decât agenții de vânzări sau agenții imobiliari.

“În Nomenclatorul de meserii din România, agentul imobiliar și brokerul imobiliar sunt același lucru. Astfel, agentul (brokerul) imobiliar face parte, ca grupă majoră (3), dintre tehnicienii și asimilații acestora, absolventi ai învățământului liceal, postliceal și de maiștri. Din perspectiva subgrupei majore (34), agentul (brokerul) imobiliar realizează activități specializate în ”intermedieri imobiliare” (de remarcat că ”reprezentarea exclusivă” nu este cuprinsă în această subgrupă), în timp ce, potrivit descrierii grupei minore (341), agentul (brokerul) imobiliar ”estimează valoarea obiectelor, bunurilor imobiliare sau a altor proprietăți și coordonează vânzarea la licitație a acestora”.

Or, după cum orice agent imobiliar știe, această meserie presupune mult mai mult decât descrierea de mai sus.” (sursa: https://cpi.imobiliare.ro/dezvoltare-personala/care-este-diferenta-dintre-agent-si-broker-imobiliar)

De ce să folosesc un agent de vânzări imobiliare?

Un agent de vânzări imobiliare este mai mult decât o „persoană de vânzări”. Aceșta acționează în numele dvs. ca agent, oferindu-vă sfaturi și îndrumări, făcându-si meseria: ajutându-vă să cumpărați sau să vindeți o casă. Agentul imobiliar este plătit pentru ceea ce face, la fel ca și alti profesionisti care oferă consiliere, îndrumare și au un serviciu de vânzare – cum ar fi Contabilii și Avocații.

Atunci cand intentionati sa cumparati o casa, informatiile pe care le gasiti privind anunturile disponibile pentru vânzare trebuie sa fie complete si actulizate, dar nu este intotdeauna asa. Există situatii când aveți nevoie de cele mai acurate informații despre ceea ce s-a vândut sau este de vânzare pe piata și singura modalitate de a obține acest lucru este cu ajutorul unui agent imobiliar.

Rolul agentului imobiliar s-a schimbat în ultimii ani. Internetul a deschis o lume a informațiilor care nu a fost disponibilă anterior pentru cumpărători și vânzători de case. Deoarece acestia sunt astăzi mult mai bine informați decât în trecut, expertiza și abilitățile agentului imobiliar devin tot mai importante.

Agentul imobiliar devine din ce în ce mai mult un „ghid” decât un „agent de vânzări” – reprezentantul dvs. personal în cumpărarea sau vânzarea unei locuințe.

Am un prieten de familie care este agent imobiliar. Îmi place și este de ajutor, dar el mi-a dat un preț pentru a vinde casa mea și cred că este prea mic. Așa că am sunat un alt agent care a sugerat un preț mai potrivit așteptărilor mele. Pe cine aleg?

Exista posibilitata ca prietenul să fie mai cinstit în legătură cu valoarea de piata a casei dvs, iar celălalt agent imobiliar a inaintat o valoarea mai mare, pentru că știa deja care vă sunt aștepțarile.

Sau exista varianta că prietenul este doar un bun prieten, dar nu are experitza de agent imobiliar.

S-ar putea să doriți să consultați un număr mai mare de agenți imobiliari cu privire la valoarea de piață a casei dumneavoastră. Majoritatea estimărilor ar trebui să se afle în aceeși arie de pret.

Amestecarea afacerilor și a prieteniei este întotdeauna riscantă pentru prietenie. Pe de altă parte, dacă prietenul dvs. este cu adevărat competent și oferă consiliere profesionala, se poate simti jignit dacă ignorați sfatul și alegeți un alt agent.

Trebuie să fac o alegere între o locuință imbunatătita într-un cartier mai vechi si o locuință mai nouă într-un cartier mai modern. Casa din cartierul vechi are aproape tot ceea ce vreau și este mult mai mare, dar care este cea mai buna alegere pentru o investiție?

Dacă obiectivul dvs. este să cumpărați o casă pentru valoarea ei de revânzare, iar casa la care vă gândiți să o cumpărați în cartierul vechi este cea mai bine cotata pentru cartierul respective (doar pentru acel cartier), atunci este posibil să nu fie alegerea cea mai înțeleaptă. Dacă însă are un  preț similar sau chiar mai mic decat celelalte case din cartier, atunci nu ar trebui să existe o problemă, deoarece prețurile ar trebui să fie luate în considerare în raport cu vecinătatea locală și nu în comparație cu casele din alte cartiere (în marea majoritate a cazurilor).

În plus, trebuie sa stiti: este un cartier în declin, sau ati aflat ca vor fi facute lucrari de reabilitare, astfel încât să devina un cartier mai bine cotat din punct de vedere al infrastructurii/ spatii verzi etc ? Ar putea fi o afacere foarte bună, atâta timp cât nu plătiți prea mult din cauza îmbunătățirilor recente.

Trebuie sa aveti in minte si faptul ca veti cumpăra o casă pentru a fi caminul dvs si al familiei dvs., și acesta este un aspect in plus pe care ar trebui să il luati în considerare. In ce zona/ cartier v-ati simți cel mai bine dvs cat si familia dvs?

Atunci când cumpăr o locuință nouă, ce elemente de detaliu/ imbunatatiri ar trebui să caut? Ce are cea mai mare valoare? Aleg o casă cu mai multi metri pătrati? Un dormitor suplimentar ?, etc.

Totul depinde de scopul pentru care cumpărați casa. Imbunatarile aduse unei locuinte, depind in general de scopul care sta la baza achizitiei in sine: destinatia finala este locuinta proprie sau investitie? Pentru ca, in functie de aceasta departajare, ne putem axa mai departe atentia la detalii.

În general, elementele de detaliu, cum ar fi finisajele, sunt articole cu profitabilitate mare pentru constructori. Ele nu sunt concepute pentru a imbunatatii caliatea constructiei, ci pentru a vă face mai fericiți cu casa pe care o cumpărați.

Dacă achizitionati casa cu scopul de a plasa efficient finantele dvs intr-o investitie imobiliara, atunci cumpărați o locuinta cu mărimea mică spre medie și cheltuiți doar o sumă minimă pentru elementele de detaliu. Dacă, in schimb, destinatia finala a achizitiei dvs este pentru o locuinta personala, atunci selectați finisajele care vă vor îmbunătăți calitatea vieții.

Oricum o  regulă de bază (indiferent de scop) este sa aducem îmbunătățiri casei prin inlocuirea elementelor de detaliu, precum elementele textile (covoare, tapiterii) si mici finisaje decorative.

Lasă un răspuns