Comparați titlul proprietăților

Comparare
Puteți compara doar 4 proprietăți, oricare proprietate adăugată nouă o va înlocui pe prima din comparație.

Articole

Vila Otopeni

Casa/Vila Otopeni

Vanzare vila Otopeni


Vila Otopeni Zona Centrala, Judetul Ilfov – Strada Marin Preda nr.29A in plan secund fata de Calea Bucurestilor cu acces din strada Grivita.

Fiind localizat in zona centrala a Orasului Otopeni, imobilul ofera un acces facil la DN1, Soseaua de centura, dar si la transportul in comun – 2 minute de mers pe jos pana la statia liniei de transport local Otopeni (Linia Albastra).

Casa este o constructie finalizata in anul 2013, ce aplica standardele energetice ale „caselor pasive”. Face parte dintr-un duplex, fiecare casa avand structura individuala (fundatie si structura) si un rost de dilatare de 10 cm.

Proiectul casei a fost bine gandit inca de la inceput, aceasta fiind perfect izolata termic, incalzirea si racirea fiind facute prin pardoseala casei. Practic, prin acest sistem se elimina nevoia de calorifere si se incurajeaza extinderea spatiilor vitrate. Rezultatul: o locuinta calda iarna, racoroasa vara, luminoasa si, mai ales, economica. Prin pozitionarea fata de punctele cardinale, casa beneficiaza de multa lumina naturala, pastrand in acelasi timp intimitatea locuintei.

Planul locuintei este, de asemenea, foarte bine gandit pentru o familie de minim 4 persoane. Livingul ne intampina la parter cu atmosfera sa luminoasa si primitoare, cu finisaje de calitate. Ferestrele largi permit luminii naturale sa inunde camera de zi – un spatiu deschis, cu mai multe zone principale care comunica organic.

Familia se va relaxa in jurul semineului, in zona de lounge special amenajata. Dining-ul este amplasat firesc, intre zona de relaxare si bucatarie, intr-o portiune cu lumina naturala din belsug. Per ansamblu, dining-ul si livingul formeaza impreuna un spatiu deschis de 37 mp.

Bucataria patrata, cu o suprafata de peste 14 mp, include o zona de luat masa de 4 persoane si numeroase corpuri de mobilier din lemn masiv. Forma regulata si expunerea buna la lumina naturala au permis amenajarea unui spatiu perfect functional si aerisit. Tot la parter mai exista o baie si camera tehnica a sistemului de incalzire si racire Rehau

Din zona de intrare – placata cu gresie – se poate urca direct la etaj, fara a se mai trece prin zona de locuit. Dormitorul matrimonial este extrem de spatios (35 mp) si de luminos, fiind echipat cu un walk-in dressing si baie proprie. Celelalte doua dormitoare, de 12.75 respectiv 14.5 mp au acces la a doua baie de pe nivel. Fiecare camera dispune de termostat individual, ceea ce inseamna ca fiecare zona din casa va putea fi adaptata la preferintele individuale. Totul se poate monitoriza si configura direct de pe smart phone. De asemenea, confortul termic este completat de semineul care incalzeste atat livingul, cat si dormitorul matrimonial.

Terenul aferent imobilului are o deschidere la strada principala de 40 ml si o suprafata de 756 mp. 

Imobilul are o suprafata construita 205 mp, fiind distribuit astfel: P + 1E si o amprenta la sol de 105 mp.

Fundatia casei „Vila Otopeni zona centrala” este realizata din beton armat, pe 16 cuburi (pahare) de 90/90 la o adancime de -1.70 m fata de linia solului. Cele 16 pahare sunt unite cu printr-o centura de beton de 1,10 m inaltime. Placa de beton peste fundatie este de 16 cm. Sub placa, pentru o izolare cat mai buna, s-a folosit polistiren extrudat XPS de 10 cm.

Constructia casei este realizata pe structura metalica cu profil zincat de 15 cm si grosimea profilului intre 1 mm si 1,3 mm. Inchiderea intregii case s-a facut cu OSB3 (interior si exterior):

– la exterior, structura metalica este placata cu OSB3 de 1,5 cm, polistiren expandat de 15 cm, adeziv – ceresit, plasa, amorsa si decorativa STO;

– pentru perertii exteriori, in interiorul profilului s-a folosit pentru umplere celulozace are grosimea de 15 cm si densitatea de 55 kg/mc;

Vila Otopeni

– la interior inchiderea s-a facut tot cu OSB3 cu grosimea de 1,5 cm peste care s-a aplicat rigips rosu in intreaga casa (placa Knauf Fireboard), glet si vopsea lavabila;

– pentru peretii interiori, in interiorul profilului s-a folosit pentru umplere celuloza ce are grosimea de 10 cm si densitatea de 45 kg/mc;

– plafonul dintre parter si etaj este realizat din grinzi metalice zebrelite, placate cu OSB3 de 1,5 cm, iar interiorul profilului s-a umplut cu celuloza ce are grosimea de 30 cm;

– pentru acoperisul casei s-a folosit sistemul complet de la GERARD – Heritage, sistem pluvial complet oferit de dealerii firmei Gerard, iar izolatia acoperisului s-a facut cu celuloza ce are grosimea de 35 cm;

– termosistemul este format din polistiren, adeziv – ceresit, plasa, amorsa si decorativa STO.

Geamurile au fost alese pentru a oferi un confort maxim, marca VEKA alphaline 90 cu 3 randuri de geamuri, plase de tantari pentu toate geamurile care se deschid.

Pentru incalzirea, recirea si consumul apei calde menajere s-a folosit un sistem complet de la REHAU. Sistemul este dedicat pentru incalzire si racire in pardoseala, cu ajutorul unei pompe de caldura sol-apa REHAU de 6 KW avand un foraj la o adancime de 102 ml.

Pompa de caldura sol-apa REHAU

Alimentarea cu apa: A fost realizat un put de apa potabila la o adancime de aproximativ 62 ml, unde s-a folosit tub valrom R8 de 140 mm, iar in dreptul filtrelor s-a pus pietris de pleasa (nisip cuartos), pentru o filtrare a apei cat mai buna, folosindu-se a 3- a panza freatica.

Apa uzata menajera este tratata in mini-statia de epurare a casei (fiecare casa din cele doua are cate o mini-statie individuala de epurare).

Fiecare camera are termostat individual si se poate alege temperatura dorita. In plus, pompa de caldura este prevazuta cu o placa web de configurare si setare de pe desktop (ruleaza doar pe calculatoarele cu windows). Temperatura ambientala in casa se realizeaza prin incalzire in pardoseala, iar pe timp de vara racirea se face tot prin pardoseala folosind un schimbator de recirculare.

Termostat individual

In living s-a montat un semineu marca DOVRE de 10 KW ce are o camera de conversie pentru incalzirea livingului si a dormitorului matrimonial, avand rol estetic, dar si o solutie alternativa de incalzire pe timp de iarna.

Imobilul – Vila Otopeni Zona Centrala – se vinde complet mobilat si utilat conform pozelor de prezentare. 

O casa altfel !

Proiectul casei a fost bine gandit inca de la inceput, acesta aplicand standardele energetice ale „caselor pasive”.

258.000€

Teren
Casa
Camere
Bai

Lasă un răspuns